4 mei 2017 herdenking in een park en in een mooie ruimte in Eindhoven

 

 

De wens om samen met een aantal mensen in de natuur 2 minuten stil te zijn op 4 mei om 20.00 uur, koester ik al langer. Op donderdag 4 mei 2017 is t zover.

 

In een park in Eindhoven klinken de eerste korte verhalen van mijn collegaverteller Dick van der Pijl en mijzelf.

Het park is genoemd naar de jonge broertjes Lex en Edo Hornemann. Er staat een monument voor alle Joodse kinderen die in de 2e wereldoorlog in Eindhoven woonden en vermoord zijn, met de namen van Edo en Lex erbij, die op 20 april 1945 vermoord werden. Hun tante overleefde de oorlog en herdacht haar neefjes vaker dan alleen op 4 mei.

Bij dit monument zag Tom van Duuren eind april deze bloemen met kaartje van iemand die uit naam van tante Ans de neefjes herdenkt op hun sterfdatum…

 

We zijn met de 2 minuten stilte in een ander gedeelte van het park. In de tijd daartussen zijn er verhalen van Dick van der Pijl en mij met muziek van Guido Swart in een mooie ruimte in Gezondheidscentrum+ vlakbij het park.

 

 

Deze voorstelling is een ode aan de levenskracht van een aantal mensen die zich de oorlog konden herinneren en erover vertelden. De verhalen gaan over krachtbronnen in moeilijke situaties.

‘Je kunt er niet over spreken, maar je kunt er ook niet over zwijgen.’ 

 

Plaats: Gezondheidscentrum+ in de Jan Smitzlaan in Eindhoven en in een park er vlakbij.

Tijd: 17.00 uur tot na de stilte van 20.00 uur. In de pauze rond 18.30 uur eten we samen.

Kosten: 15 euro. Dit is inclusief maaltijdsoep, brood en plaatkoek, thee en koffie.

Reserveren is noodzakelijk. Dit kan bij mij of bij Dick van der Pijl.

Voor meer informatie: Uitnodiging herdenking 4 mei met foto