‘Verhalen in de wind’ vertelfestival op Texel 31 augustus 2013

Het vertelfestival ‘Verhalen in de wind’ op Texel, was ’t laatste weekend van augustus een feest!

Ik was één van de 7 vertellers die op zaterdagmiddag 3×30 minuten vertelde bij één van de 7 gastgezinnen die hun huis openstelden voor publiek. De anderen waren Nancy Wiltink, Godfried Beumers, Fred uit het Broek, Jo Uneputty, Hans van Woerkom en Madeleine Nieuwlaat.
Guido en ik hadden ons optreden in de adembenemend mooie tuin van gastheer Gerard en gastvrouw Hannie aan de Bomendiek in het kleinste plaatsje van Texel De Waal.
De tuin ging over in een veld vol korenbloemen, klaprozen en andere kleurige bloemen en daarachter de velden…
Hoge bomen die hun eigen verhalen in de wind vertelden, zorgden voor luwte voor het publiek en voor Guido, die muziek maakte en mij.

DSC_1064
Ik vertelde over de God Pan die zijn Panfluit uitvond toen hij een bos riet omarmde in plaats van de beeldschone waternimf Syrinx. Zijn uitademing veroorzaakte een fluittoon in het riet. En zo ontstond de Panfluit. Achter het publiek stond het riet dat door Pan omarmd werd en dat later in het verhaal het grote geheim van Koning Midas doorfluisterde, waardoor wij na 3000 jaar nóg weten dat Koning Midas ezelsoren had…

’s Avonds werd er voor 130 mensen door alle 7 vertellers een verhaaltje van 10 minuten verteld nadat we met z’n allen (publiek en vertellers!) gegeten hadden in het dorpshuis.
Het enthousiaste publiek bestond voor het grootste deel uit Texelaars en een aantal ‘overkanters’.

Bert Kooijman, die één van de organisatoren van het Festival is, schreef na afloop:

‘…Ik vond je verhaal niet alleen goed maar ook heerlijk. De entourage, de tuin bij Hannie, je stem en de muzikale “hapjes” ertussen  in een perfecte omgeving. En als ik over de Bomendiek loop, langs de tuin van Hannie en Gerard denk ik telkens weer “wat hoor ik nu fluisteren vanuit het riet of de bomen”. 
En zo blijven voor mij herinneringen levend…’

DSC_1066
Een paar dagen lang bestond de wereld alleen maar uit verhalen, wind, zee, zand, hoge luchten, wolken vol verhalen en inspirerende mensen…
Bedankt ‘Verhalen in de wind’ en Texelaars!!!